Garancia

Roto tetőtéri ablakok és kiegészítők

 

A Roto név a minőség garanciája.
Minőségi anyagok, jövőbemutató technológia és az ablakgyártásban eltöltött több tízéves tapasztalat garantálja vásárlóink számára a megfelelő biztonságot.
A mindenkor hatályos jogszabályok és rendeletek mellett a 2009. 01. 01. után, ROTO ELZETT Vasalatkereskedelmi Kft. által értékesített, bármely viszonteladótól Magyarország területén vásárolt Roto termékekre a következő garancia érvényes:

 

15 év anyaggarancia a Roto tetőtéri ablakokra

  • külső biztonsági üveg törésére, jégkár által
  • a tetőtéri ablakba beépített vasalat törésére
  • műanyagból készült ablakok esetén a profil törésére


5 év garancia az anyag-, konstrukció-, és/vagy gyártási hibára

  • minden komplett Roto tetőtéri ablakra – melyek nem esnek az 1. pont alá – és burkolókeretre
  • üvegtáblák közötti párásodásra
  • Roto Szolárrendszerekre, kivéve az elektromos és mozgó komponenseket.


2 év garancia anyag-, konstrukció-, és/vagy gyártási hibára

  • a Roto kiegészítőkre (árnyékolók, redőnyök, távirányítók)
  • a Roto Szolárrendszer elektromos és mozgó komponenseire
  • a RotoTronic tetőtéri ablak elektromos és mozgó komponenseire

 

A garancia kezdete
A garancia a vásárlás időpontjával (napjával) kezdődik és az érvényesítéshez az eredeti számla szükséges.

A garancia korlátozása
A 2. és 3. pontban vállalt kötelezettségek nem érvényesíthetők, amennyiben a hiba nem anyag-, konstrukció-, és/vagy gyártási hibára vezethető vissza, hanem szakszerűtlen használatra, helyi adottságokra, idegen behatásra, a beépítési, karbantartási és használati utasítás figyelmen kívül hagyására, szakszerűtlen vagy nem szokványos beltéri hőmérsékletre, nem eredeti Roto alkatrészek vagy kiegészítők használatára vagy természetes elhasználódásra (a garancia fenti kizárása érvényes akkor is, ha a mulasztásokat a Roto-n és a vásárlón kívüli 3. személy követi el)

A garancia csak és kizárólag azokra a hiányosságokra vonatkozik, amelyek a garancia érvényességének kezdetétől léteztek. Minden más esetben a Roto egyedi elbírálás szerint dönt, hogy a meghibásodás orvoslását méltányosságból vagy díjazás ellenében elvégzi-e.

Továbbá kizárt az 1., 2. és 3. pont szerinti garanciális kötelezettség érvényesítéséből azon meghibásodás vagy kár, amely hiányos karbantartás, szellőztetés hiánya, nem megfelelő ápolás vagy páralecsapódás következtében jön létre. Az üvegtörés az 1. pont szerinti körben esik a garancia hatálya alá.

 

Garanciális szolgáltatások
A 2. és 3. pontban rögzítet anyag-, konstrukció-, és/vagy gyártási hiba fellépése – és a Roto szerviz által a helyszínen felvett jegyzőkönyvben ilyen hibává minősítése – esetén a termék a Roto költségére a Roto szerviz részlege által kerül kijavításra. Javítás helyett a Roto dönthet cserealkatrész szállításáról, adott esetben a szerviz részleg általi beépítéséről vagy cseréről, vagy a vásárlási ár visszatérítéséről.
A megfelelő cserealkatrész postázására különösen kisebb meghibásodások esetén kerül sor, melyet a vásárló maga is képes kijavítani.
A fentiek alapján a garanciális szolgáltatás egy ingyenes cserealkatrész elküldésére korlátozódik, azaz a szervizszolgáltatásokat nem tartalmazza (kiszállás, beépítés vagy csere). Amennyiben bizonyos terméke vagy alkatrészek már nincsenek a gyártási programban, a Roto jogosult utángyártott alkatrészt szállítani.

A garancia érvényesítése
A garanciára vonatkozó igényt a garanciális esemény fellépését követő maximum 1 hónapon belül kell írásban a Roto részére bejelenteni:


Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. / Tetőablak üzletág
9461 Lövő, Kossuth Lajos u. 25.
e-mail: garancia@roto-frank.com

 

 

Beépítési garancia:

 

A beépítésre 3 év garanciát vállalunk.

 

Amennyiben a régi alátéthéjazathoz nem lehet hozzácsatlakoztatni az új tetőtéri ablakot, akkor csak abban az esetben tudunk garanciát adni a vízzáróságra, ha az ablak és a mellette lévő szarufaközökben helyre lehet állítani, vagy újra el lehet készíteni az alátéthéjazatot. Ennek külön díja van, amit a helyszíni szemle után tudunk megállapítani.

 

Mely esetekben kell biztosan kicserélni vagy javítani az alátéthéjazatot?

- ha nincsen beépítve alátéthéjazat

- ha kátránypapír van tetőfólia helyett

- ha tönkrement a tetőfólia (törik, elporlad)

 

Palatető esetén az alátéthéjazat gazdaságosan nem javítható, így ebben az esetben vagy az egész tetőt fel kell újítani, vagy el kell fogadni, hogy nem lehet tökéletes megoldást készíteni.

© 2013. - 2024. petaablakcsere.hu | Minden jog fenntartva - Adatvédelmi nyilatkozat